En

BALİN GIDA  


1967 yılında Beyazıt Şar lokantasının üzerinde  Helva, Reçel ve Şekerleme üretmeye başladı.    


1976 yılında  Eyüp fabrikası kuruldu, Lord ve Lami çikolata kaplamalı fondan şekerleme üretimine başladı.


1978-84 seneleri arası mevcut helva üretimi bırakıldı ve  Şekerleme (Sert Şekerler, Damla sakızlı ve Meyveli Toffee yumuşak şekerler) , Fondan üretimi  ve Reçel üretimi hızla devam etti.  Aynı zamanda bu dönemde gofret fırını ile kaplamalı ve kaplamasız gofret ihracatı başladı. Yurtdışından gelen talep doğrultusunda çikolata kaplamalı gofret (Balkat iki parmak, Trio üç parmak) ürünlerin üretimi ve ihracatı başladı.


1986 yılında Fondanlı ürünlerin yüksek satışı ve bayramlarda kakaolu ürünlere olan talep doğrultusunda  bayramlara yönelik Gala Baton ürünü piyasaya çıkartıldı.


1986-94 yılları arasında Bayramlık ürünler (Lami, Lord, Gala ve muhtelif Şekerlemeler) ve ihracat olmak suretiyle üretim faaliyetleri devam etti. Bu dönemde Süper Lami (Çikolata kaplı Kesik (Fudge) Karamel), Balko (28gr Bar) ve NuggiBar (25gr çeşnili bar) gibi ürünler ihracat piyasasına sunuldu.  


1995 yılında yeni şeker hattı ile Mini Bonbon meyve aromalı sert şeker üretimine başlandı.  


1996 yılında daha büyük bir fabrikaya geçiş kararı alındı ve Çorlu Yulaflı bölgesinde fabrika yapımına başlandı.


1997 yılında Çorlu fabrika Pastaport  kek üretimiyle faaliyete geçti.


1999 yılında Reçel ve Kakaolu Fındık Ezmesi tesisleri dışında tüm ekipmanlar Çorlu fabrikaya taşındı.


2000 yılında Nuggi  Kakaolu Fındık Ezmesi üretimine başladı.2001 yılında Reçel  üretimine son verildi.


 2001-2012 tarihleri arasında üretimler devam etti.


2012 yılında Balin markası Detay Gıda tarafından satın alındı. Tüm kurumsal kimlik yenilendi. Yeni ürünler ve markalar ile eklenerek 2013 yılında yeni bayram koleksiyonu hazırlandı. Bayram ürünleri dışında 4 mevsimlik ürün portföyü oluşturuldu ve müşterilerimizin beğenisine sunuldu.